Η ομάδα του Λεβαδειακού

Η ομάδα του Λεβαδειακού

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Αληθινός πρίγκηπας στο ΟΑΚΑ ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, κατανίκησε τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του 1:2


Το είδαμε κι  αυτό από τον εκπληκτικό φέτος ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ. Η ομάδα της Λειβαδιάς αποδίδοντας έξυπνο και σωστό ποδόσφαιρο άλωσε το ΟΑΚΑ και πήρε πανάξια νίκη μέσα στην έδρα του τραγικού Παναθηναϊκού με 1:2 με δύο πολύ όμορφα γκολ του Στέλιου Βασιλείου.
Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ όση τύχη και δυστοκία είχε στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος, τόσο έχει τώρα, που έχουν αντιστραφεί πλήρως τα πράγματα και αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο, όπως και στην αρχή του πρωταθλήματος, απλώς τώρα η μπάλα μπαίνει και στο πλεκτό. Σε καμία δηλαδή περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι συμπτωματικό ή πολύ περισσότερο πρόσκαιρο, αφού η ομάδα αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά δουλεμένη με αυτοματισμούς και πειθαρχία στο παιχνίδι της.
Όσον αφορά το παιχνίδι ασχολούνται οι περισσότεροι με τα λάθη του Μπουμσόνγκ και κανείς με την εκτελεστική δεινότητα του Βασιλείου, αλλά και τον έξοχο συνδυασμό του Ακόστα με τον σκόρερ στο δεύτερο γκολ και κυρίως την θέση μπροστά από το αντίπαλο σέντερ μπακ (Πίντο) που λαμβάνει ο Βασιλείου και πάλι στο δεύτερο γκολ. Όσον αφορά τον αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή του αγώνα από την αρχή της αναμέτρησης και με καλή κυκλοφορία πίεσε τον αντίπαλο του με σκοπό ένα γρήγορο γκολ. Ένα γκολ το οποίο ήρθε μάλιστα στο 12' όταν ο Βιτόλο έκανε την σέντρα ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά από τον Κυριακίδη και με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν με σκοπό ένα ακόμη γκολ και έχασαν δυο πολύ καλές στιγμές στις οποίες αν είχαν σκοράρει σίγουρα τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά. Η πρώτη ήταν στο 32' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά με τάκλιν ο Ζησόπουλος αποσόβησε το 2-0. 
Στο 36' ο Σεϊταρίδης από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Τοτσέ ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά με τον Κυριακίδη όμως να διώχνει σωτήρια και το Τριφύλλι να χάνει σπουδαία ευκαιρία.
Σαν να μην έφτανε αυτό στο 38' ο Μπουμσόνκ στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Καρνέζη από το κέντρο δεν υπολόγισε σωστά με τον Βασιλείου να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει εύστοχα για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε την υπεροχή αρχικά αλλά δεν ήταν τόσο απειλητικός. Έχασε βέβαια δυο ευκαιρίες και πάλι πριν σκοράρει ο Λεβαδειακός ο οποίος ουσιαστικά στις επιθετικές του ενέργειες είχε το δυο στα δυο.
Στο 55' ο Σπυρόπουλος έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Σισοκό μόνος του στο ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα στο δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.
Στο 70' ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Τοτσέ πολύ όμορφα αλλά ο Κυριακίδης και πάλι πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και έβγαλε την μπάλα στερώντας από το Τριφύλλι το 2-1.
Στο 75' του αγώνα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά αλλά προσπάθησε να αποφύγει τον αντίπαλο του αντί να απομακρύνει την μπάλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ακόστα να του κλέψει την μπάλα και να την γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Βασιλείου ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να κάνει το 1-2.
Από εκείνο το σημείο έως το τέλος του αγώνα οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια ευκαιρία ενώ και οι αλλαγές του Ρότσα δεν βοήθησαν καθόλου τον Παναθηναϊκό να γίνει απειλητικός.

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (74' Μπαρμπαρούσης), Κουίνσι (85' Φορναρόλι), Τοτσέ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Γεωργίου, Μεντί, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Μάρτινς, Πόι (72' Ακόστα), Ρομέου (46' Μαχαίρας), Βασιλείου (88' Κουτσόπουλος). 
Διατητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας), Μαγιάνης, Ποντίκης
Γκολ: 12' Τοτσέ/ 38'-75' Βασιλείου
Κίτρινες κάρτες: 65' Βασιλείου, 68' Μεντί, 70' Κουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου