Η ομάδα του Λεβαδειακού

Η ομάδα του Λεβαδειακού

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τεράστια νίκη μέσα στη Βέροια 1-2, εδραιώνεται στην 5η θέση ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


Με την "χρυσή" αλλαγή, Βασιλείου, να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεβαδειακός πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 στη Βέροια και φιγουράρει έτσι στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος (εξαιτίας της βροχής που έπεφτε όλη την ημέρα στην πόλη της Βέροιας) στο στάδιο της Βέροιας αποτέλεσε αντίπαλο και για τις δύο ομάδες με το καλημέρα, με το πρώτο τέταρτο να κυλάει χωρίς κάτι το ιδιαίτερο πέρα από δύο άστοχα σουτ των Μπαργκάν (9') και Ρομέου (11').
Ο Λεβαδειακός όμως ήταν η ομάδα που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή του φάση στα καρέ των γηπεδούχων: ο Πόι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Λισγάρας έπιασε την κοντινή κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπες.
Η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, ωστόσο ο Μεντί πρόλαβε σωτήρια και απομάκρυνε προ του Κόστλι στο 20' (ύστερα από επικίνδυνη σέντρα του Μπαργκάν), ενώ στη συνέχεια ήταν οι παίκτες του Παράσχου που έδειχναν περισσότερο απειλητικοί.
Στο 26' ο Ρομέου ανάγκασε τον Λόπες να μπλοκάρει τη μπάλα, με σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή, ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι Βοιωτοί ξεδίπλωσαν ιδανικά αντεπίθεση για να προλάβει την τελευταία στιγμή ο Λόπες και να απομακρύνει προτού βγει τετ α τετ ο Ζησόπουλος.
Τα στατιστικά του πρώτου μέρους ήταν "καθρέφτης" του αγώνα, καθώς πέρα από το γκολ που πέτυχε ο Λεβαδειακός δημιούργησε περισσότερες τελικές προσπάθειες (4-1 οι τελικές, 2-0 προς την αντίπαλη εστία) ενώ κράτησε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του (53%-47%).
Ούσα με την πλάτη στον τοίχο, η Βέροια μπήκε με μεγαλύτερες επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο όμως βρήκε απέναντί της τον σταθερότατο Κυριακίδη.
Στο 53' ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπαργκάν ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα είπε και πάλι "όχι" στον ίδιο παίκτη, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Μπαργκάν με κεφαλιά.
Στο 66' οι γηπεδούχοι δημιούργησαν νέα καλή ευκαιρία για την ισοφάριση με δημιουργό τον Ολαϊτάν (απέφυγε δύο αντιπάλους με ατομική ενέργεια και τροφοδότησε τον Γκιγιέρμο), αλλά το σουτ του Γκιγιέρμο κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη.
Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως ο Λεβαδειακός είχε ισορροπήσει το παιχνίδι και κρατούσε χωρίς ιδιαίτερη πίεση το αποτέλεσμα, ήρθε το γκολ της ισοφάρισης από τη Βέροια και μάλιστα με άκρως ασυνήθιστο τρόπο.
Μετά απο εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μαχαίρας προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με το πόδι όμως κατάφερε αντ'αυτού να τη στείλει στα διχτυα της ομάδας του.
Οι συγκινήσεις όμως για τους φιλάθλους δεν είχαν τελειώσει εκει, με τον Λεβαδειακό να "ξαναχτυπάει" στις καθυστερήσεις και να παίρνει τη νίκη!
Μετά από αντεπίθεση των "πρασίνων", ο Ποι έβγαλε τη σέντρα απο τα δεξιά και ο Βασιλείου με ωραία κοντινή κεφαλια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, επιτρέποντας στην ομάδα του να εδραιωθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπες, Σνάουτσνερ (90' Καλτσάς), Ορέστες, Καλογέρης, Καλί, Γεωργέας (68' Ιωάννου), Καφές, Ολαϊτάν, Μορένο, Μπαργκάν, Κόστλι
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Ρομέου (74' Βασιλείου), Πόι (90+2' Κουτσόπουλος), Μεντί, Ακόστα (76' Μαχαίρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου