Η ομάδα του Λεβαδειακού

Η ομάδα του Λεβαδειακού

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ζησόπουλος: «Θα συνδυάσουμε θέαμα και ουσία»


Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας, ο έμπειρος μέσος αναφέρθηκε στο κακό ξεκίνημα των Βοιωτών, τονίζοντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του παίζουν καλό ποδόσφαιρο και η θέση που έχουν στον βαθμολογικό πίνακα τους αδικεί, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει το έναυσμα για αντεπίθεση.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:
Για το ποιοι είναι οι στόχοι του Λεβαδειακού φέτος:
«Ο στόχος του Λεβαδειακού για φέτος, σύμφωνα με την περσινή πορεία και βεβαίως με τις προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι, καθώς και με τη διατήρηση στο ρόστερ αρκετών σημαντικών ποδοσφαιριστών, δεν είναι άλλος από μία ανάλογη πορεία με την περσινή και ίσως ακόμη καλύτερη. Η αρχή δεν ήταν η αναμενόμενη από πλευράς αποτελεσμάτων, όμως η ομάδα στα περισσότερα ματς αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, οπότε τα αποτελέσματα θα έρθουν και έτσι θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε ουσία και θέαμα».
Για τη σημασία που έχει ο Λεβαδειακός στην ζωή του:
«Διανύω ήδη την 7η χρονιά μου στην ομάδα, οπότε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Λεβαδειακός είναι για μένα η δεύτερη οικογένειά μου. Έχω ανδρωθεί μέσα στην ομάδα, έστω και αν υπήρχαν δυσκολίες, είτε προσωπικές, είτε ομαδικές, πάντα ένοιωθα ότι υπάρχει το κατάλληλο κλίμα ώστε να ξεπεραστούν και να έρθουν καλύτερες μέρες. Απ’ ότι φαίνεται οι δύσκολες μέρες πέρασαν και πλέον ο Λεβαδειακός δείχνει ικανός να αλλάξει επίπεδο, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι τις πάρα πολλές δύσκολες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπιστεί κατά καιρούς και επίσης θεωρώ ότι συνέβαλα και εγώ μαζί με όλους (συμπαίχτες, προπονητές, πρόεδρο) για να γίνει αυτό».
Για το που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα της Βοιωτίας, ώστε να ανακάμψει στη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Θεωρώ ότι έχουμε τουλάχιστον 20 παίχτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κατηγορία. Η ομάδα από πλευράς παικτών, προπονητών και οικονομικών δεδομένων, που είναι σημαντικά για την εποχή, είναι πλήρης. Ήρθαν παίχτες εγνωσμένης αξίας το καλοκαίρι, παρέμεινε ένας καταξιωμένος προπονητής και ο βασικός κορμός της ομάδας, υπάρχει οικονομική σταθερότητα από τη διοίκηση, οπότε είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η χημεία στην ομάδα και να έρθουν τα καλά αποτελέσματα. Πάντως οποιαδήποτε κίνηση γίνει το χειμώνα θα είναι ευπρόσδεκτη, γιατί θα βοηθήσει στην προσπάθειά μας».
Για πού πιστεύει ότι οφείλεται το κακό ξεκίνημα της ομάδας:
«Εκτός από τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Πανθρακικό, πιστεύω ότι σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, με βάση τη γενική εικόνα και τα στατιστικά δικαιούμασταν κάποιους πόντους παραπάνω. Η ομάδα παίζει καλά, δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες, που μέχρι στιγμής δεν τις έχουμε αξιοποιήσει, αλλά μόλις συμβεί αυτό νομίζω ότι δε θα έχουμε πρόβλημα με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η συνέχεια σίγουρα θα είναι καλύτερη, όσον αφορά τα αποτελέσματα, γιατί όταν παίζεις καλά κάποια στιγμή θα έρθει και το αποτέλεσμα».
Για το αν η ομάδα θα βρει σιγά- σιγά τα πατήματά της:
«Προερχόμασταν από μία εντός έδρας βαριά ήττα από τον Πανθρακικό και το μόνο που θέλαμε στο παιχνίδι αυτό ήταν να αποδείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας ότι αξίζουμε κάτι παραπάνω από τους 4 πόντους που είχαμε μαζέψει έως τότε. Ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο, γιατί πιστεύω ότι ο Ατρόμητος είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε έναν αμυντικό τρόπο παιχνιδιού και αν μπορούσαμε σε κάποια αντεπίθεση ή στημένη φάση να σκοράρουμε και να παίρναμε το τρίποντο. Τελικά δεν ήρθε το γκολ και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία πήραμε σχετικά εύκολα την ισοπαλία, που αν συνδυαστεί με μία νίκη το Σάββατο θα είναι ότι καλύτερο».
Για το ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζε, προκειμένου να κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα:
«Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας. Έτσι όταν η χώρα είχε χρήμα (εικονικό - πλασματικό) κάπως έτσι ήταν και το ποδόσφαιρο. Τώρα που υπάρχει κρίση επηρεάζεται άμεσα και το ποδόσφαιρο, όμως πιστεύω ότι η πραγματική εικόνα του ποδοσφαίρου και τις κοινωνίας γενικότερα, είναι αυτή που ζούμε τώρα και όχι η εικονική – πλασματική πραγματικότητα που τόσα χρόνια βιώναμε. Οι αλλαγές και στους δύο τομείς θα πρέπει να είναι ριζικές και θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα θεμέλια, ώστε να υπάρξουν ακόμη πιο γερές βάσεις για να στηριχθεί ένα πλέον πραγματικό οικοδόμημα, το οποίο θα προσφέρει ανάλογο θέαμα και ευχαρίστηση στον κόσμο, που από την πλευρά του θα πρέπει να αλλάξει λίγο νοοτροπία και να βλέπει το ποδόσφαιρο ως γιορτή και τον αγώνα ως ευχάριστο γεγονός και όχι ως ένα μέσο εκτόνωσης θυμού και βίας».
Για την επιθετική δυσλειτουργία που έχει ο Λεβαδειακός:
«Ξέρουμε ότι το γκολ είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο και αν δε σκοράρεις δεν κερδίζεις. Υπήρχαν παιχνίδια που δεν βάλαμε γκολ και χάσαμε βαθμούς, αλλά έχουμε κάνει και άλλα λάθη, ώστε να χάνουμε πόντους. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε να βελτιωθούμε και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη, άρα σε συνδυασμό με τη δημιουργία πολλών ευκαιριών και καλού επιθετικού ποδοσφαίρου που προσπαθούμε να παίξουμε, θα έρθουν και τα αποτελέσματα».
Για το πώς προετοιμάζονται για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:
«Καταρχήν ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο μέχρι τώρα, έχει έναν έμπειρο προπονητή και κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν με μία προσωπική ενέργεια να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και χωρίς ιδιαίτερα διαφορετική προετοιμασία από τη συνήθης εβδομαδιαία προπόνηση θα είμαστε έτοιμοι το Σάββατο να διεκδικήσουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε. Είναι καλή ομάδα, αλλά θεωρώ ότι και αυτό το παιχνίδι θα κριθεί από τη δική μας απόδοση».
Για το αν υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας που θα ήθελε να ξεχάσει:
«Δε θα ήθελα να ξεχάσω κάτι γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς θεωρώ ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Όμως δύο στιγμές θα ήθελα να ήταν διαφορετικές, αν και δε γνωρίζω αν θα με δικαίωνε η συνέχεια. Η πρώτη ήταν ο αποκλεισμός της πρώην ομάδας μου, του ΠΑΟΚ από τη Μακάμπι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία μάλιστα κρίθηκε εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι και σε ένα λάθος με τη συμμετοχή ενός τιμωρημένου ποδοσφαιριστή και η δεύτερη ήταν ο υποβιβασμός του Λεβαδειακού την περίοδο 2009-2010, μετά από κάποια χρόνια συνεχής παρουσίας στη Σούπερ Λίγκας, που ουσιαστικά οριστικοποιήθηκε στο τελευταίο ματς και θεωρώ πως δεν ήμασταν χειρότεροι από κάποιες ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία».
Για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του:
«Τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω με φίλους είτε από το χώρο του ποδοσφαίρου, είτε όχι. Στη Λιβαδειά υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσεις φιλικές σχέσεις γιατί είναι μία μικρή πόλη και γνωρίζουν ο ένας τον άλλο εύκολα. Οι παραπάνω στιγμές λαμβάνουν χώρα συνήθως σε κάποιο σπίτι, όπου μαζευόμαστε για συζήτηση, ταινία, παρακολούθηση αγώνα ή για ένα γεύμα ή ένα καφέ και έτσι δένεσαι πολύ με συμπαίχτες ή με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, διαβάζω αρκετά και εδώ και λίγο καιρό έχω ξεκινήσει μαθήματα Ισπανικών. Δεν υπάρχουν οι επιλογές στη Λιβαδειά, όπως σε κάποιες μεγαλύτερες πόλεις, αλλά με καλή παρέα οπουδήποτε περνάς καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου