Η ομάδα του Λεβαδειακού

Η ομάδα του Λεβαδειακού

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κασναφέρης στο Onsports: «Δουλειά και νοικοκυριό στον Λεβαδειακό»



Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Κασναφέρη στο πάντα ενημερωμένο www.onsports.gr. Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

Πόσο περήφανους σας κάνει η εξασφάλιση της αδειοδότησης μέσα σε 40 δευτερόλεπτα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ;
«Σίγουρα είναι ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην φετινή πετυχημένη ποδοσφαιρική χρονιά του Λεβαδειακού. Αποτελεί προϊόν της σωστής δουλειάς που έγινε, από τον μεγαλομέτοχο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στην ομάδα.
Παρότι ήταν μία δύσκολη χρονιά από οικονομικής και αγωνιστικής άποψης, ο σύλλογος φρόντισε να οργανωθεί και να προγραμματίσει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του, έτσι ώστε να παρουσιάζει έναν άρτια δομημένο φάκελο. Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία κατάφερε να αντεπεξέλθει χωρίς καμία εκκρεμότητα και να αποτελεί υπόδειγμα οργάνωσης».


Μήπως διήρκησε περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα η συνάντηση των στελεχών της ΠΑΕ με το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ και «κλέψατε» κάποια δευτερόλεπτα στην ανακοίνωση που εκδώσατε;
«(Γέλια). Το θέμα δεν είναι ο χρόνος. Το θέμα είναι ο στόχος και στόχος δικός μας, ήταν να παρουσιάσουμε ένα πλήρη φάκελο. Τα λίγα δευτερόλεπτα που κράτησε η παραμονή μας στην επιτροπή αδειοδότησης, ασφαλώς μας δίνει μεγάλη χαρά και αποτελεί πρόκριμα πως πρέπει να κινηθούμε και τη νέα χρονιά»


Γιατί χαρακτηρίσατε την φετινή αδειοδότηση μεγαλύτερη επιτυχία ακόμα και από την κατάκτηση της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα;
«Γιατί ήταν και είναι μία δύσκολη χρονιά από οικονομικής άποψης. Τα έσοδα είναι περιορισμένα σε σχέση με άλλες ομάδες, ενώ μην ξεχνάμε, ότι ο Λεβαδειακός προήλθε από την Football League. Με σωστό προγραμματισμό, σωστή οργάνωση και μεθοδολογία, κατάφερε να αντεπεξέλθει και αυτή η φιλοσοφία διέπει όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα με προεξέχοντα τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Κομπότη».

«Επενδυτής, διαχείριση και σωστές συμβουλές»

Τι συμβουλή θα δίνετε στις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα; Να βρουν έναν επενδυτή με μεγάλο πορτοφόλι, να κάνουν σωστή διαχείριση ή και τα δύο;
«Καταρχήν, δεν είμαι εγώ το κατάλληλο πρόσωπο για να δώσω συμβουλές σε μεγάλους επιχειρηματίες και… κολοσσούς. Θεωρώ όμως, πως ο συνδυασμός και των δύο, αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για την εύρυθμη λειτουργία μιας ΠΑΕ. Κάθε ομάδα είναι καλό να διαθέτει έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους συνεργάτες, οι οποίοι θα τον προτρέπουν να απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που μπορεί.
Οι εποχές είναι δύσκολες. Ο κόσμος αρχίζει να αφήνει σε δεύτερη μοίρα πολλά πράγματα από όσα τον ενδιέφεραν τα προηγούμενα χρόνια. Οι χορηγίες από διαφημιστικά και σπόνσορες, μειώνονται δραματικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να προγραμματίσουν με βάση τις νέες διαμορφωθείσες συνθήκες.
Ολοι όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, οφείλουν να αναθεωρήσουν τα δεδομένα προηγούμενων ετών. Εμείς σαν ΠΑΕ Λεβαδειακός, έχουμε σκοπό να βαδίσουμε με στόχο τον επόμενο Ιούνιομ να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση σε ακόμη μικρότερο χρονικό διάστημα»


«Σάλαρι κάπ και έλεγχος εσόδων - εξόδων των ΠΑΕ»


Κρίνετε μονόδρομο την μείωση των μπάτζετ όλων των ΠΑΕ της Super League δεδομένης της οικονομικής κρίσης και μείωσης των εσόδων;
«Θεωρώ μονόδρομο την αναθεώρηση όλης της οργάνωσης του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού. Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να γίνει ένα «σάλαρι καπ». Ενας πραγματικός έλεγχος για τα έσοδα και έξοδα των ομάδων αφού φτιαχτούν οι αρμόδιες υπερκείμενες αρχές από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό.
Επαναλαμβάνω όλοι άνθρωποι που είναι στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις μας και να πορευτούμε με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η ελληνική οικονομική πραγματικότητα».


Μπορούσατε να σκεφτείτε πριν από μερικά χρόνια πως θα φτάσουμε στο σημείο σήμερα, παραδοσιακές δυνάμεις όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης να «ιδρώνουν» για την εξασφάλιση της αδειοδότησης;
«Σίγουρα φάνταζε ουτοπία. Κάτι πολύ μακρινό. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτές τις ομάδες, είναι καθ΄όλα άξιοι και γνώστες των οικονομικών του ποδοσφαίρου. Πιθανόν να μην μπόρεσαν να προβλέψουν καταστάσεις. Να έκαναν κάποια ανοίγματα περισσότερα και να μην τους βοήθησαν τα έσοδα από τις κατακτήσεις στόχων. Δεν είναι δύσκολο να βγεις εκτός προγραμματισμού, εκτός μπάτζετ.
Ισως θα πρέπει να αναθεωρήσουν στόχους και προγραμματισμό. Θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να ρίξουν όλες οι ομάδες το βάρος στα φυτώρια και στις ακαδημίες. Η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να σταθεί σε αυτό μοντέλο και να προσφέρει οικονομική βοήθεια, όχι υπό μορφή χορηγιών, αλλά με τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων υποδομής με έξοδα του κράτους. Συνεπώς ουδέν κακόν, αμιγές καλού».


«Χαριστική βολή στον πεθαμένο ο υποβιβασμός»


Σας βρίσκει σύμφωνο η μη ποινή υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης;
«Η ΠΑΕ Λεβαδειακός έχει τοποθετηθεί επίσημα στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκα. Η προσωπική μου άποψη, είναι πως υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Το θετικό είναι πως επειδή πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αδειοδότησης, τους δίνεται η δυνατότητα παραμονής στην Σούπερ Λίγκα. Φανταστείτε γιατί πρωτάθλημα θα μιλάγαμε την νέα χρονιά, έτσι και όλες αυτές οι ομάδες υποβιβάζονταν στην Football League.
Θα έμοιαζε με μία χαριστική βολή στον πεθαμένο. Η ευκαιρία παραμονής στην Σούπερ Λίγκα τους προσφέρει την δυνατότητα να επανδρωθούν με νέους παίκτες, να εξυγιανθούν οικονομικά και να προχωρήσουν σε μία εκ βάθρων ανανέωση αγωνιστικών και διοικητικών δομών.
Αρα θεωρώ ότι δεν είναι μεγάλο πισωγύρισμα η απόφαση που πάρθηκε. Από εκεί και πέρα πάντως, κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις και οι προκηρύξεις. Να ΄χουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης, ανεξαρτήτως ιστορίας και ονόματος και οι υπόλοιποι να βρουν τρόπος να υποστηρίξουν την σημερινή δομή και πραγματικότητα».

Τι γεύση σας άφησε το φετινό επίπεδο του πρωταθλήματος;
Ηταν αρκετό ανταγωνιστικό μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Είναι πολύ καλό και ελπιδοφόρο που ξεπετάχθηκαν ομάδες όπως είναι ο Ατρόμητος που μπήκε στα πλέι οφ και φυσικά η ομάδα μου ο Λεβαδειακός, που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στο πρωτάθλημα κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του την έβδομη θέση.
Συγχρόνως βέβαια, βγήκαν πολλοί νεαροί παίκτες οι οποίοι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Για αυτό λοιπόν δεν θα πρέπει να τα βλέπουμε όλα αρνητικά. Μέσα από τις δυνάμεις που διαθέτουμε και παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται ο βασιλιάς των σπορ μπορεί να εξακολουθεί να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις».


«Δεν βγήκαν νέοι διαιτητές…»


Και φέτος έγινε μεγάλη φασαρία και υπήρξε μπόλικη κουβέντα για τη διαιτησία…
«Θεωρώ ότι επίπεδο διαιτησίας ήταν σχετικά καλό. Τα λάθη τα οποία έγιναν και μιλάω ως μέλος μιας ομάδας που είχαμε πολλά παράπονα δεν διαμόρφωσαν τον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός πως δεν ξεπετάχτηκαν καινούργιοι διαιτητές κάτι που φάνηκε από τους ορισμούς των τελευταίων αγωνιστικών. Στα τελευταία δύσκολα παιχνίδια ορίζονται οι ίδιοι διεθνείς διαιτητές»
Τι να περιμένουμε από τον Λεβαδειακό την επόμενη σεζόν μετά την «προίκα» της 7ης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα ;
Το πιο βασικό είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα την παραμονή και να δημιουργήσουμε εκ νέου μία ελκυστική ομάδα όχι μόνο για τον Λεβαδειακό, αλλά για όλους τους Ελληνες φιλάθλους. Βήμα- βήμα εάν είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε την φετινή χρονιά και να καθιερωθούμε στην Σούπερ Λίγκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου